een realisatie samen met

 
Ik zeg Adieu
... is de titel van een Vlaams-polyfoon zangstuk uit de 16-e eeuw en ook van een 12-koppig vrouwenkoor uit Brussel. Het koor zingt van Middeleeuwse ballades tot hedendaagse muziek, soms speciaal voor het koor geschreven.

Rue de la Victoire
... est une chorale trans-générationnelle de quatre voix d’une vingtaine choristes, qui aborde un répertoire de chansons de résistance, de lutte, de liberté. Un répertoire d’ici et d’ailleurs lié à l’histoire de la maison de la Rue de la Victoire, la maison de l’Union des Progressistes Juifs de Belgique.

Omroerkoor
... is een vierstemmig gemengd koor uit Hasselt met een 20-tal zangers die een klassiek koor omroeren tot een strijdkoor en een mengeling maken van muziek en actie, van zingen en reflecteren.

C’est des Canailles
... is een strijdkoor uit Luik (vierstemmig met ca 25 zangers) die zich al sinds meer dan 15 jaar vragen stellen, die hun visies uitwisselen, en die samen een artistieke expressie zoeken voor hun verontwaardiging, hun ontgoocheling en woede, hun emoties, angsten en utopieën.

Novecanto
... is een Gents onafhankelijk gemengd koor. Het brengt moderne en hedendaagse muziek (vanaf 1900). Met een veertigtal moedige liefhebbers streeft het naar een vakkundige afwerking. Het is een onafhankelijke, pluralistische groep die los staat van enige beweging of organisatie.

Stemmer
... is een Brussels zangkoor in gelegenheidsformaties met een ruim bereik. Dit gemengde koor dat verbonden is aan GC De Markten brengt alles, van klassiek en kinderliedjes over Radiohead tot muziektheater.

Brussels Brecht-Eislerkoor
... is een meerstemmig strijdkoor in de traditie van de revolutionaire arbeiderskoren. Op het repertoire staan Brecht-Eislerklassiekers, maar ook hedendaagse composities. Het koor balanceert tussen een straatkoor (bv Checkpoint singers in Palestina) tot podiumkoor (bv een volksopera naar de roman Vergeten Straat van LP Boon).

Dit project komt tot stand dankzij de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest / VisitBrussels, De Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Overheid, Minister voor Brusselse Aangelegenheden.
coproductie: Kaaitheater | i.s.m. vrede vzw |